نکات کلیدی تعیین حد ضرر یا استاپ لاس (بخش سوم)

حد ضرر ضمنی برای سیگنال‌های مشکوک

سیگنال‌های معاملاتی همیشه عمل نمی‌کنند. این یک حقیقت تلخ در حرفه معامله‌گری است. همه معامله‌گران بازار فارکس، سهام، طلا، بیت کوین و… می‌دانند که سیگنال های پرایس اکشن نقطه آغازین یک حرکت را نشان می‌دهد و در عین حال حد ضرر قطعی معامله را هم مشخص می‌کند. یعنی وقتی سیگنال صادر شد، ما می‌دانیم که دقیقاً در کدام نقطه سیگنال باطل خواهد شد و حد ضرر یا استاپ لاس (Stop Loss) فعال خواهد شد. اما آیا راهی برای فهمیدن سریع این موضوع وجود دارد؟ یعنی می‌توانیم قبل از فعال شدن حد ضرر، باطل شدن سیگنال را پیش‌بینی کنیم؟

حد ضرر ضمنی چیست؟

همه معامله‌گران با حد ضرر قطعی آشنا هستند. حد ضرر قطعی حد ضرری است که ما برای معاملات فروش و یا خرید تعیین می‌کنیم و با فعال شدن این حد ضرر، معامله به طور خودکار بسته می‌شود. حد ضرر ضمنی که گاهی اوقات حد ضرر ذهنی هم گفته می‌شود، نوع دیگری از حد ضرر است که با بررسی یک شرط، مشخص می‌کند که باید معامله را به طور دستی ببندیم. در اینجا سیستم یا کامپیوتر به طور خودکار معامله را نمی‌بندد. بلکه باید معامله‌گر با رسیدن قیمت به حد ضرر ضمنی معامله را ببندد.

هر چند که سیگنال پرایس اکشن پین بار صادر شده، اما شرطی که باعث فعال شدن دستور حد ضرر ضمنی می شود هم تحقق یافته است. پس باید به طور دستی معامله را بست تا از ضرر بیشتر جلوگیری کرد.

در نمودار بالایی که وقتی جفت ارز AUDUSD به مقاومت کلیدی می‌رسد، پین بار نزولی را تشکیل می‌دهد. سیگنال فروش صادر شده است. در واقع با نفوذ AUDUSD و بازگشت نزولی آن به زیر مقاومت کلیدی سیگنال ورود به معامله فروش صادر شده است. آیا می‌توان گفت که اگر بازار در بالای مقاومت تثبیت شود، سیگنال باطل خواهد شد؟ اگر جواب شما مثبت است، باید با باقی ماندن جفت ارز AUDUSD در بالای مقاومت به فکر بستن معامله بیفتید.

در واقع معامله‌گر به جای این‌که منتظر فعال شدن حد ضرر قطعی بماند، با تحقق یک شرط ساده تکنیکال، معامله را دستی می‌بندد. این کار باعث می‌شود تا معامله‌گر با ضرر کمتری از سیگنال باطل شده خارج شود. پس دفعه بعد که می‌خواهید معامله کنید، به این فکر کنید که چه شرطی در بازار وجود دارد که با تحقق آن، سیگنال معاملاتی باطل خواهد شد. شاید حد ضرر قطعی معامله با حد ضرر ضمنی یکی باشد. اما تا وقتی‌که حد ضرر ضمنی کوچک‌تر از حد ضرر سیگنال است، می‌توان ضرر احتمالی معامله را کوچک کرد. جلوگیری از ضرر بیشتر، نوعی کسب سود است.

چگونه از فعال شدن زود هنگام حد ضرر در امان بمانیم؟

حد ضرر بزرگتری انتخاب کنید!

حتی بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار به حد ضرر توجهی ندارند و آن را به طور “ذهنی” تعیین می‌کنند. اما آیا راهی وجود دارد که بدون تغییر ریسک معامله، حد ضرر را افزایش داد؟ اصلاً افزایش حد ضرر چه مزیتی برای معامله‌گر دارد؟

بسیاری از معامله‌گران از افزایش حد ضرر می‌ترسند و بیشتر تمایل دارند که از حد ضررهای کوتاه استفاده کنند. از نظر این دسته از معامله‌گران، هر چه حد ضرر معامله کوتاه‌تر باشد، ریسک به ریوارد معامله توجیه بیشتری خواهد داشت. اما تعیین حد ضرر تنها به استراتژی معاملاتی شما بستگی ندارد. عوامل زیادی در تعیین حد ضرر نقش دارند.

تاثیر حجم بر اندازه حد ضرر یا استاپ لاس

حجم معامله عامل مهم دیگر در تعیین حد ضرر است. برای آن دسته از معامله‌گرانی که درک درستی از اهمیت تعیین حد ضرر ندارند، شاید توضیح مفهوم حد ضرر اهمیت آن را برای معامله‌گران روشن کند.

مفهوم حد ضرر

حد ضرر یعنی جایی که تحلیل معامله‌گر نقض می‌شود و بازار بر خلاف پیش‌بینی معامله‌گر حرکت می‌کند. در چنین شرایطی با فعال شدن دستور حد ضرر، معامله بسته می‌شود و از زیان بیشتر معامله‌گر جلوگیری می‌کند.

بسیاری از معامله‌گران چنین تصور می‌کنند که حد ضرر به معنی ریسک معامله است، به همین خاطر هر چقدر حد ضرر کوتاه‌تر باشد، ریسک معامله هم کمتر خواهد بود. این دسته از معامله‌گران با این توجیه که موجودی حساب معاملاتی آن‌ها کم است، از دستورات حد ضرر بلند استفاده نمی‌کنند و تنها وارد معاملاتی می‌شوند که حد ضرر کوتاه‌تری دارند.

چنین دیدگاهی اشتباه است. ریسک معامله بیشتر از اینکه حد ضرر بستگی داشته باشد، به حجم معامله بستگی دارد. اگر حجم معامله به درستی تعیین شود، می‌توان حد ضرر بلندتری را انتخاب کرد و در عین حال ریسک معامله را هم کاهش داد. یا به طور خلاصه این حجم معامله است که ریسک معامله را تعیین می‌کند، نه حد ضرر!


چرا با وجود ریسک فری کردن معامله ضرر می‌کنید؟


چگونه اندازه حد ضرر را افزایش دهیم؟

اگر می‌خواهید ریسک معامله را کاهش دهید، تنها کافی است حجم معامله را پایین بیاورید. توجه داشته باشید که افزایش حد ضرر بدون کاهش حجم معامله یک اشتباه مهلک خواهد بود. اجازه دهید تا با یک مثال اهمیت حد ضرر بلند و رابطه آن با حجم معامله را بررسی کنیم. دو معامله فرضی زیر را در نظر بگیرید:

معامله اول EURUSD: حد ضرر معامله ۱۲۰ پیپ است، اما حجم معامله ۰٫۱ لات است.

معامله دوم EURUSD: حد ضرر ۶۰ پیپ است، اما حجم معامله ۰٫۲ لات است.

در معامله اول ریسک معامله ۱۲۰ دلار است. در معامله دوم هم ریسک معامله ۱۲۰ دلار است. پس حد ضرر نقشی در ریسک معامله ندارد. این حجم معامله است که ریسک معامله را تعیین می‌کند. در معامله اول شما به بازار اجازه می‌دهید تا ۱۲۰ پیپ در خلاف جهت معامله شما نوسان کند. اما در معامله دوم بازار تنها ۶۰ پیپ فضا برای نوسان دارد. درحالی‌که ریسک هر دو معامله به یک اندازه است.

چرا حد ضرر بلند را انتخاب می کنیم؟

به این مسئله توجه داشته باشید که با حد ضرر بلند، نسبت ریسک به ریوارد کاهش نمی‌یابد. این یک نسبت است و با تعیین حد ضرر بلند، باید حد سود بلندتری را هم انتخاب کنید. اما هدف اصلی از تعیین حد ضرر بلند چیست؟ در واقع هدف اصلی از افزایش حد ضرر، ایجاد فضای کافی برای نوسانات بازار است.

اغلب اوقات بازار بعد از صادر کردن سیگنال برای مدتی نوسان می‌کند و این احتمال وجود دارد که در حد ضررهای کوتاه، این نوسانات موجب فعال شدن دستور حد ضرر شوند. پس اگر حد ضرر بلند انتخاب کنید و سیگنال فعال شود و بازار مدتی در محدوده سیگنال نوسان کند، احتمال فعال شدن دستور حد ضرر پایین خواهد بود. شما می‌توانید بعد از حرکت کافی بازار در جهت مطلوب شما، حد ضرر را به محل سربه‌سر معامله انتقال دهید، تا علاوه بر حذف کردن ریسک معامله، با خیال آسوده‌تری حد سود را تعیین کنید.

مثال: تفاوت حد ضرر بلند و کوتاه

در نمودار زیر به سیگنال صادر شده و نوسانات بازار توجه کنید. سیگنال صادر شده درست بوده است، اگر شما هم جزو آن دسته از معامله‌گرانی هستید که از حد ضرر کوتاه استفاده می‌کنند، با وجود پیش‌بینی درست بازار، با ضرر از بازار خارج می‌شدید. اما اگر حد ضرر را اندکی پایین‌تر انتخاب می‌کردید، حد ضرر هیچ‌گاه فعال نمی‌شد.

با اینکه سیگنال درست بوده، اما حد ضرر پیش از حرکت بازار فعال شده است

 

با افزایش ۲۰ تا ۳۰ پیپی حد ضرر می شد از سیگنال صادر شده حداکثر بهره را برد

اسکالپر ها توجه کنند!!!

اگر شما از استراتژی‌های اسکالپینگ برای معامله استفاده می‌کنید، حتماً به نحوه تعیین حد ضرر در استراتژی مربوطه توجه کنید. در معاملات اسکالپ انتخاب حد ضرر بلند می‌تواند حساب شما را پاک کند! اما اگر استراتژی معاملاتی شما بر اساس تحلیل بازار و مدیریت معامله است، حتماً سعی کنید با توجه به تحلیلی که دارید، حد ضرر را بلندتر انتخاب کنید تا بازار فضای کافی برای نوسان داشته باشد. استفاده از حد ضرر بلند علاوه بر اینکه می‌تواند عملکرد شما را بهبود بخشد، می‌تواند میزان استرس معامله را هم پایین بیاورد. علاوه بر این، حد ضرر بلند می‌تواند آستانه صبر معامله‌گر را هم بالا ببرد، البته به شرطی که حجم معامله هم به درستی تعیین شده باشد.


بیشتر بخوانید : 5 استراتژی تعیین حد ضرر در معاملات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا